Om Fasciahälsa

 

 


Sirpa Irpola

Leg Fysioterapeut 

MSc (Sport and Health Sciences)

Lärare inom fysioterapi 

Jag har utbildat mig genom åren inom områden fysioterapi, idrott och hälsa samt pedagogik. Jag har arbetat som fysioterapeut, lärare inom fysioterapi samt i olika uppgifter inom området idrotts- och hälsovetenskap. 

Jag har jobbat med fasciabehandling över 10 år. Från och med augusti 2016 driver jag företaget Fasciahälsa. 

Fasciahälsa har fördjupat sig i fascia/bindväv och utför fasciabehandling med fasciavågsmaskin AtlasOrange1 samt vid behov individuella övningar med fokus på fascia/bindväv. 

 

 


Fasciahälsa hjälper dig att förbättra musklernas, djupa fascias och dess komponenters funktionella samband så att du får mer energi, blir av med eventuella smärtor och kan använda kroppen mer funktionellt, vare sig det gäller att klara en vanlig vardag/arbetsdag, motionera, träna eller utföra ett mer avancerat fysisk träning.

Fasciahälsa vill se den unika helheten:

"Hälsa är ett tillstånd av fullkomlig fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande, inte endast frånvaro av sjukdom eller funktionsnedsättning. (WHO)"

En god hälsa är en subjektiv upplevelse av välbefinnande på flera plan, som växlar över livet och som påverkas av flera faktorer. 

Fasciahälsa vill vara med på din resa mot bättre hälsa och välmående och vill ge dig en upplevelse.Nyhetsbrev nr 1:

Nyhetsbrev nr 1


Nyhetsbrev nr 2:

Nyhetsbrev nr 2


Övrigt:

Varför får man ont i ryggen?

Titta på Youtube

Jag har min mottagning på Storgatan 44, 114 55 Stockholm 

BOKA BEHANDLING


SUMMA SUMMARUM: 
Du är unik. Du har ditt eget naturliga mönster att röra på dig och använda din kropp och kroppen kommer alltid vilja göra det. 
Men om du har t ex ett stillasittande jobb (axlarna framåt, ryggen rundad) får du så småningom förkortade höftmusklerna och bröstmusklerna och kroppen anpassar sig efter denna dysfunktionell mönster. Som resultat utför kroppen inte rörelsen i ett naturligt mönster utan tillståndet leder lätt till skador och smärtor. 
Din neuromuskulära system anpassar sig efter denna skadliga mönster. Därför kan det uppstå skador och problem t ex vid träning. Fascior anpassar sig till vår hållning och våra vanor i fysisk aktivitet.  
Med fasciavågsmaskinens pulserande vågor och med individuella korrigerande övningar kan du förebygga eller lindra skador/besvär samt kunna leda kroppen tillbaka till ditt naturliga rörelsemönster.
Fasciavågsbehandling har nästan inga begränsningar -  den är skonsam, behaglig och avslappnande.  Den fungerar som förebyggande behandling, men ger bra resultat även vid akuta och kroniska besvär i rörelseorgan, i samband med idrottsskador och skador orsakat av ensidigt arbete o.s.v.
Fasciahälsa vill alltid betona förebyggande insatser och ser gärna att behandlingen ska användas först och främst i förebyggande syfte.